Activități

COMUNE

 • Educarea  limbajului
 • Activităţi matematice
 • Cunoasterea mediului
 • Educaţie pentru societate
 • Educaţie pentru ştiinţă
 • Educaţie plastică
 • Educaţie fizică
 • Educaţie muzicală
 • Activităţi practice şi elemente de activitate casnică

 

OPTIONALE

Limba engleza – intensiv

De ce limba engleza la 3-6 ani? Pentru ca aceasta este varsta la care copiii pot reproduce, internaliza si invata cu usurinta o limba straina pe baza limbii materne.
Cursul  de limba engleza  urmareste  sa  trezeasca  interesul  si  placerea  copiilor  pentru  limba  engleza, sa le antreneze auzul pentru formarea aptitudinilor de receptor, sa  le  dezvolte  capacitatea  de  a  exprima  mesaje  simple  in  aceasta  limba, precum  si  spiritul  de  observatie, gandirea  reproductiva  si creativa. Activitatile sub forma jocurilor si  a dialogurilor, prin poezii si cantece  au  rolul de  a-i plasa  pe  copii  in  situatii  de  comunicare  similare  celor  din  viata  reala, motivandu-i astfel sa   interactioneze  verbal  cu cei  din  jur. Astfel, prescolarii  vor deveni mai increzatori, vor dobandi  o  atitudine mai  degajata  si  mai  sigura  ca  vorbitori  de  limba  engleza  in  particular.

Educaţie religioasa

Opţionalul acesta are ca şi scop formarea unor principii sănătoase de viaţă, precum şi a unui caracter de dorit. Activităţile se desfăşoară sub forma de joc de rol, povestiri, cântecele, lucru manual, precum şi alte metode utile în acest sens. Deprinderile si principiile dobândite astfel la gădiniţă vor fi folositoare pentru tot restul vietii, pregatind pentru societate nişte oameni cu principii sigure de viaţă într-o lume atât de nesigură.

Initiere calculator

Acest optional  pregateste copiii pentru rezolvarea unor situatii problematice din viata cotidiana prin cultivarea perseverentei, increderii in sine, vointei de a duce la bun sfarsit un lucru inceput. Ajuta in formarea deprinderilor necesare activitatilor individuale si in echipa.
Calculatorul nu trebuie privit ca un instrument exclusiv pentru pregatirea prescolarilor, el este un mijloc prin care copiii pot explora lumea imbinand joaca cu invatarea. Prin intermediul acestuia pot sa cunoasca anumite lucruri in mod placut si util. El nu va inlocui vechii prieteni ai copilului: papusa, cuburile, masinuta, puzzle-ul si nici distractiile simple, jocurile in aer liber, ci va deveni una din formele instructive ale jocului.

Micii muzicieni  Ore de pian (contra cost)

Educatia muzicala este una dintre componentele principale ale educatiei estetice. Ea are o contributie de seama in crearea premiselor necesare dezvoltarii reprezentarilor, notiunilor, emotiilor si sentimentelor estetice ale copiilor. Cantecele, jocurile muzicale si auditiile – ca mijloace de baza ale educatiei muzicale la varsta prescolara, il invata pe copil de timpuriu sa-si apropie si sa guste frumosul din arta (dintre toate artele, muzica impresionand cea dintai pe copii). Prin intermediul cantecului, al jocurilor muzicale, al auditiilor, prescolarii sunt invatati sa asculte muzica, indeosebi vocala, imbogatindu-li-se cu mult impresiile muzicale, li se trezeste dorinta de a canta si li se formeaza priceperi si deprinderi elementare de a interpreta clar, melodios si expresiv piese muzicale destinate copiilor.
O data cu sporirea impresiilor si a cunostintelor muzicale, copiii isi largesc si isi aprofundeaza experienta de viata. Fiecare piesa muzicala audiata, interpretata, aduce cu sine un continut nou de idei, de fapte, trairi noi care fac sa creasca capacitatea de a vedea, de a intelege, de a simti, de a aprecia.
Toate mijloacele folosite in educatia muzicala a prescolarilor isi au aportul lor insemnat la dezvoltarea gandirii si imaginatiei copiilor, la stimularea atentiei si mai ales la cultivarea memoriei auditive.

Orele de pian sunt predate de profesor calificat si sunt contra cost.

Micii mestesugari

Activitatea optionala “Micii mestesugari” se bazeaza in principal pe indeletnicirile practice, pe activitatile creative, dar si pe descoperirea diferitelor materiale (materiale din natura sau sintetice). Indeletnicirile practice permit educarea si dezvoltarea proceselor psihice (perceptia, spiritul de observatie, reprezentarile, atentia, memoria, gandirea) dar si dezvoltarea capacitatilor fizice. Toate acestea pun bazele unor insusiri de personalitate: spirit de initiativa, incredere in fortele proprii, dorinta de a lucra in colectiv, atitudinea creatoare fata de frumos, simt estetic, atitudine justa fata de munca si rezultatele ei, sarguinta, harnicie.

Cum ne comportam…?

Optionalul “Cum ne comportam… ?” (Bunele maniere) urmareste ca pe parcursul derularii lui sa-i obisnuiasca pe copii cu valori ca “bine-rau“, “adevar-minciuna”, “dreptate- nedreptate“, “pozitiv-negativ“ etc; valori abstracte, dar care vor fi intelese prin exersarea unor comportamente, insusirea unor norme si reguli care au ca scop final educarea copilului,  pregatirea lui pentru a intra intr-o societate moderna in continua transformare, socializarea lui, dezvoltarea unor abilitati de rezolvare a situatiilor-problema care apar pe intreg parcursul vietii.
Copiii vor fi educati pentru a putea sti cum sa relationeze cu semenii lor, pentru a sti cum sa se comporte cand merg in vizita, la teatru, la muzeu, cum sa manance, cum sa aseze masa, formule de politete, de salut, norme de igiena personala etc.
Toate acestea sunt oferite in cadrul optionalului, care are la baza o proiectare didactica riguroasa, adecvata particularitatilor varstei prescolare.

Micii sanitari

Gradinita ii invata pe copii cum sa se poarte in  natura si in societate, cum sa se raporteze la ceilalti semeni, cum sa traiasca frumos, demn si sanatos.
Educatia pentru sanatate trebuie sa inceapa la varste mici pentru ca in aceasta etapa se dobandesc obiceiuri care sunt relevante pentru activitatile ulterioare.
Activitatile sunt riguros proiectate, realizandu-se o programa prin care bagajul informational al copiilor va fi imbogatit. Toate acestea se vor realiza prin intermediul jocurilor, prin activitati care au rolul de a-i pune pe copii in situatii similare celor din viata reala (conversatii, poezii, cantece, scenete etc.).
Materialele utilizate sunt conform particularitatilor de varsta ale copiilor, atractive si foarte diversificate.

EXTRACURICULARE

 • Vizionare de spectacol la Teatrul de Păpuşi/ Teatru de papuşi ambulant la sediul grădiniţei
 • Vizită la circ
 • Vizită la Grădina Zoologică
 • Vizită la muzeu
 • Vizită în parcuri
 • Sărbătorirea zilei de naştere la cerere
 • Organizarea unor serbări cu diferite ocazii: Craciunul, Ziua Mamei, Sfarsit de an scolar etc.;
 • Taberele şcolare

 

IMPORTANT

Activităţile extracurriculare organizate de grădiniţă sunt contra cost.

 • Contacteaza-ne

 • Social